Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
Links
Kontakt os

10.06.2008

Delegation fra bestyrelsen på besigtigelsestur i Husum... 

 

Af bestyrelsesmedlem Bent Jørgensen

En lille delegation fra Teutonernes Rejse var torsdag d. 5 og fredag d. 6. juni på tur til Husum, for at bese de forskellige steder, som kan være egnede til vores turne i 2009 - og det gælder både diverse spillesteder samt egnede indkvarteringsmuligheder.

Vel ankommet blev vi modtaget af Elsabeth Poulsen, Hundborg (formand for Grænseforeningen i Thisted) og familien Petersen, som er Elsabeths tyske familie.

Efter at have hilst på familien, tog vi hen for at blive indkvarteret på Jugendherberge Husum

www.jugendherberge.de/jh/husum/.

Vandrehjemmet som har 181 sovepladser fordelt med 2 – 4 eller 6 sovepladser pr. rum, vil sammen med en nærliggende campingplads, Camping Seeblick, (3,5 km fra vandrehjemmet), egne sig udmærket som indkvartering for os.

www.camping-seeblick.de/ 

 


Vandrerhjemmet i Husum. Se mere ved at klikke
på linket i teksten.

Luftaufnahme von Campingplatz Seeblick
Campingpladsen Seeblick. Se mere ved at klikke på linket i teksten.

Efter indkvateringen guidede Elsabeth os en tur rundt i byen, som har en charmerende og ret køn bymidte, med mange karakteristiske huse, som fortsætter ned langs havnefronten.

Der var ved at blive ebbe, så en del småbåde stod allerede på bunden, så man kunne gå tørskoet omkring dem.

Vi besøgte også Slotsparken samt Slotsgården ved Husum Slot, som begge kunne blive mulige spillesteder.
Der kan blive nogle problemer med omklædning umiddelbar op til spillestedet, (det vides ikke om det er muligt at benytte lokaler fra henholdsvis en skole ved parken, eller en sidefløj af slottet ved slotsgården), men i udkanten af slotsparken er der en bygning, der sikkert kan bruges.

Afstanden herfra til evt. spillested vil højst være 300 meter. Begge lokaliteter vil være egnet til at opføre vort stykke, men Slotsgården er nok det bedste bud af de to.

Der er også et friluftsteateranlæg. Her kan det ene hjørne af det store anlæg sagtens bruges af os. Stedet er lagt i terrasser, og oven for terrasserne er der et areal som udmærket kan bruges til parkering, ligesom der er en lille bygning med toiletter og plads til omklædning.

At stedet er beliggende et godt stykke fra bycentrum er vist ikke det store problem.

Men Slotsgården er nok det bedste sted, og herefter kommer Friluftsscenen. Begge steder har atmosfære.

Slotsparken kan dog evt. også bruges, men virker måske mere kold.

Men bestyrelsen arbejder nu videre med sagen, og så snart der er nyt i sagen, bringer vi det selvfølgelig her på Nyhederne.