Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
Links
Kontakt os

14.03.2006

5`øren på Amager Strand bliver det nye spillested i København.. 

 

Bestyrelsen har netop besluttet, at det nye projekts spillested i København bliver i den lille park 5`øren som er beliggende ved den nye Amager Strandpark - lige ned til og med udsigt over Øresund.

Amager Strand er Københavns nye strand ud mod Øresund. Amager Strand består af stranden langs Amager Strandvej, en lagune, en ø og parkerne 10-øren og 5-øren. Øen er 2 kilometer lang og lagunen er 400 meter på det bredeste sted – det er 4,6 kilometer badekyst og plads til masser af aktiviteter.

Den nye ø er opdelt, så den nordlige ø er formet som et landskab med klitter, mens den sydlige del er anlagt som park. Hele Amager Strand er fredet som et rekreativt område. 
 
5`øren set lidt fra oven. Ved siden af ligger den
lidt større 10`øren. - Klik for stort foto. 

Der har været badestrand her på Amagers østkyst siden 1930érne, og den nye strand er anlagt i perioden fra maj 2004 til august 2005.

Ved øens nordlige del bliver badeanstalten Helgoland genopført. Det er Københavns Kommune, der står for genopførelsen af det gamle badeanlæg.

Som det fremgår af billederne herunder, er der ingen tvivl om, at det bliver et fantastisk spillested, og i juli måned vil hele strandområdet være fyldt med mennesker.

Det er Henrik Hornstrup - søn af Nora Hornstrup, som har taget billederne herunder - og i mailen skriver han bl.a.:
"Selve 5-øren er ca. 80 X 100-120 meter. Der er plads til markedsboder m.v. på vejen til 5-øren, som er ca. 100-150 meter lang. Der er gode parkeringsforhold på vejen foran 5-øren samt ved Kastrup havn. 

Pr. mæssigt kan I evt. have det in mente, at Kastrup lystbådehavn ligger lige ved siden af, og der er nok gang i den i juli måned. Ligeledes er der ikke mere end 1-2 km til Strandparken, hvor kjøwenhavnerne ligger så tæt som skiverne i en pakke rugbrød."

Klik på billederne for store fotos.

Oversigtskort over den nye
Amager Strandpark. 

5`øren med udsigt over Øresund. 

Et kig ind på 5`øren fra en anden
vinkel. 
     

Vej ind til 5`øren.