Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
Links
Kontakt os

18.09.2008

Husk generalforsamlingen - og herudover lidt om det nye projekt... 

 

Husk Generalforsamling på Snedsted Kro torsdag, den 23. oktober kl. 19.30.


Det er i 2009 det sker !!!

Bestyrelsen har arbejdet på de praktiske opgaver, så vi i januar kan gå i gang med at øve, spille m. m til sommerens kulturevent i Snedsted.

Premieren er sat til den 19. juni 2009 og spiller efterfølgende på Friluftsscenen i Snedsted yderligere 5 gange, sidste gang den 27. juni, hvorefter vi drager på turne til Husum og spiller der den 30. juni, 1. og 2. juli. 

 

 


Arkivfoto fra generalforsamlingen i 2007. 

Thisted Kommune er ansøgt om støtte, LAG Thy-Mors har bevilget 175.000 kr. og det lunede - herudover har Carlsberg, Færch Holding, DATS, Sparekassen Limfjorden, og Danske Bank sponsoreret projektet.

”Studedrift fra Thy til Sydslesvig”

Det er 6. gang, vi går i gang med at lave en kulturevent, og denne gang synes vi selv, at vi har fundet en historie og en historisk vinkel, som har ramt en nerve.

Det er nyt og spændende, idet der er tale om identitet mellem stof og form, således at stykkets indhold konkretiseres i tonen og mødet med den egn i Tyskland, hvor en del af begivenhederne fandt sted.

Niels Stokholm skriver et stykke om stolte bønder, som var meget bevidste om, at de bidrog med en meget stor del til egnes økonomi og vækst.
Ved det spændende erhverv, som det at handle med stude og drive dem til Sydslesvig, får vi indblik i et erhverv, som havde en kultur, som var anderleds og meget spændende.

Det at man skulle følge dyrene til Sydslesvig, og sørge for at de kom levende derned, var selvsagt en opgave, men også en mulighed for at opleve noget og få udsyn. 

Her vil vi sætte fokus på Thy og Jylland ikke som et udkantsområde, men som et område med et vidt udsyn til verden og med en international orientering.

Den historie gør vi levende ved at følge sporet helt til Husum, opfører vort teaterstykke, bor der og får kontakter med foreninger og folk i Husum, hvor vi vil samarbejde med musikere og teaterfolk og andre i en binational udveksling.

Erling Lindgren er klar til at komponere og dirigere, og Pia Mourier er klar til at instruere og lave scenografi,  og vi har en mand klar med Lys og Lyd, Lene Beck er klar til skræddersalen og mon ikke Bjarne en gang mere er værkstedsleder? Ja, så er der alle de andre hjælpeposter, der skal udfyldes, men det arbejdes der på.

Vi har en fantastik hjælp af Elsabeth Poulsen, formanden for Grænseforeningen i Thy, som har skaffet os mange kontakter i Husum området. Elsabeth er nærmest hjemme i Husum- området, og har en del familie her, og alle vil gerne hjælpe os med PR, kontakter til myndigheder o.s.v.

Thisted Kommune har ikke formelt givet tilsagn endnu. Når det forhåbentligt sker, vil vi sætte vores budget under lup, og tro på at nogle af de over 100 fonde og store erhvervsvirksomheder giver pote - og ikke at forglemme at Region Nordjyllands kulturaftale  vil bevilge os et beløb. Desværre er ansøgningsfristen først d. 1. februar.

Ja, og sådan i al beskeden har vi også søgt af Kulturministeriets Pulje til Markedsføring af Danmark, og ved samme lejlighed inviteret kulturminister Brian Mikkelsen til Premieren den 19. juni 2009.
Nu må jeg nok skrive en ny invitation – nemlig til Carina Christensen.

Så vi håber snart at kalde sammen til pressemøde og give startskuddet til året 2009`s kulturevent.

I kan nok høre, at der er god grund til at forny jeres medlemskort, som er vedlagt dette brev og med betaling inden 1. december 2008.

Vi vil også gerne opfordre til at deltage i projektet - enten i kor, orkester, alt det praktisk eller som skuespiller. Er du til tråd og saks, er der muligheder for at blive syerske, og er det hammer og søm, ja så er det værkstedet.
Men kom og vær med i et fantastisk projekt – mød op, når vi kalder til samling engang i november.

Nora Hornstrup, kasserer.