Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
Links
Kontakt os

06.04.2006

Haller: ”Verdenspremiere på den sande historie om Liden Kirsten og Prins Buris”. 

 

På Teutonernes pressemøde i går onsdag d. 5. april deltog også stykkets forfatter Bent Haller, Thisted.

Bent Haller fortalte bl.a., at det nu var 3. gang, han havde skrevet et stykke til foreningen Teutonernes Rejse, men at netop dette års projekt var noget helt specielt, bl.a. fordi dette stykke endegyldigt afslører sandheden om, hvad det egentlig var der skete i dramaet omkring Liden Kirsten og Prins Buris.

”Vi kender jo alle den officielle version beskrevet på 20 linier om dette drama – om gravstedets placering og afstand fra kirken o.s.v”., sagde Bent Haller med et finurligt glimt i øjnene, ”men ingen ved jo præcist, hvad det var der skete.
Ikke før nu – for nu kommer den egentlige og sandfærdige historie om dette drama, hvor publikum med egne øjne kan følge sandheden om, hvad der gik forud, og hvordan det hele egentlig endte. Ja faktisk kan man sige, at stykket med den sandfærdige historie er en verdenspremiere, som nu for første gang bliver afsløret ved premieren i København.

Bent Haller ville ikke på pressemødet afsløre, hvori sandheden bestod. ”Der findes 2 fortællinger om dette drama, og hvoraf Teutonernes er den ene, den sande – og det vil man selv kunne se og opleve, når man går ind og ser forestillingen”, sluttede han.

Til pressemødet var alle sponsorer også inviteret, og fra Thisted kommune deltog borgmester Erik Hove Olesen og kulturudvalgsformand Kristian J. Kristensen.

 


Manuskriptforfatter Bent Haller, Thisted


Borgmester Erik Hove Olesen


Kulturudvalgsformand Kr. J. Kristensen 

Erik Hove Olesen takkede i sin tale Teutonerne for den store indsats, som man endnu en gang har formået at yde med sommerens nye projekt, og sagde at han var glad for, at kommunen også denne gang har kunnet støtte det gode initiativ, på samme måde som man tidligere har gjort.

Jeres forestillinger har gjort indtryk – ikke bare i Snedsted og i Thy, men også ude omkring, hvilket man bliver mindet om, når vi besøger Thisted kommunes venskabsbyer forskellige steder. Her kan man godt huske foreningen Teutonernes Rejse fra Thy, og deres forestillinger, sagde han.

Jeg glæder mig til sommerens forestillinger, og jeg har også modtaget en invitation til at deltage i de aktiviteter i København, som den store bevilling fra Fødevareministeriet nu gør det muligt at sætte i værk. Tillykke med bevillingen, og fortsat held og lykke fremover, sluttede borgmesteren.

Kulturudvalgsformand Kristian J. Kristensen ønskede også foreningen tillykke med bevillingen fra ministeriet, og glædede sig meget til sommerens forestillinger i Snedsted.

Jeg er også glad for, at kommunen og vi i kulturudvalget igennem årene, har været med til at støtte Teutonernes projekter. For at sådanne projekter kan komme op at stå, så er det nødvendigt med nogle ildsjæle, som brænder for sagen, og det har I altid haft i Snedsted.

Det er godt for byen og for egnen med sådanne store initiativer, som Teutonerne gang på gang har stået for, og som udover god omtale og reklame for Thy, også er med til, at give de mange deltagere i projekterne en rigtig god oplevelse, som igen skaber et godt sammenhold, sluttede Kristian J. Kristensen og ønskede held og lykke med projektet fremover.