Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
Links
Kontakt os

14.11.2010

Indbydelse til teaterforestilling med Thy Teaters 'Hjardemål - krig og kærlighed i Thy'  

 

Teutonerne har hermed igen fornøjelsen af, at kunne invitere til en Teateraften i Snedsted.

Denne gang skal vi overvære Thy Teaters forestilling:

'Hjardemål - krig og kærlighed i Thy'

en forestilling om hippierne i Thylejren
og besættelsen af Hjardemål kirke
og om tolerence/intolerence i og mellem samfundsgrupper.

Tidspunkt    Mandag d. 22. november kl. 19.30 
     
Sted    Snedsted Minihal 
     
Billetpris    Kr. 50,00 købes ved indgangen
     
Pause    Der vil blive en 20 min. pause i forestillingen, hvor der kan købes øl, vand. 
     
Der kan ikke betales med Dankort m.v.

Forestillingen skønnes uegnet for unge under 15 år.   

Alle er rigtig meget velkommen.   


OM FORESTILLINGEN:

Thy Teater præsenterer nu debatskabende teater om besættelsen af Hjardemål kirke i 1970.

Vi er i begyndelsen af 1970’erne. Ungdomsoprøret er for alvor slået igennem og nye politiske vinde blæser over landet. De vinde kommer også til Thy. Den unge og troende thybopige Ane fra en kristen familie forelsker sig i en af de langhårede hippier Hjalfe fra Thy lejren. Hun må ikke få ham for sine forældre,

Alligevel trodser hun deres forbud og tager ud i lejren til sin hjertes udkårne. Det får konsekvenser…

 

Klik på billederne for store fotos.
 

På scenen i stykket står et orange villatelt fra omkring 1970. Et stort bladgrønt ryatæppe samt nogle campingstole er placeret som underlag på scenen.

Dette lader den nyuddannede svenske scenograf og lysdesigner Mårten K. Axelsson være scenografien i forestillingen om besættelsen af Hjardemål kirke i Thy anno 1970.

Både kostumer og scenografi er set og skabt med samtidens øjne. Iscenesættelsen er lagt i hænderne på den nyuddannede svenske instruktør Minna Johannesson. Minna rejser åbne spørgsmål til beskueren i stykket som: Hvem er ”de fremmede” – er der i det hele taget nogen – og når alt kommer til alt er vi jo alle mennesker af kød og blod med fejl og mangler ‐ og hvad skal vi elske og tro på?

Det er den unge dramatiker Lærke Sanderhoff, som er barnefødt i den nordlige del af Danmark i det Vendsyssel’ske, der har skrevet manuskriptet. Lærkes fokus i stykket er bl.a. hvordan det nye og det eksisterende mødes. Hun stiller to samfundsprogrammer overfor hinanden. På den ene side den traditionelle og religiøse kernefamilie, og på den anden side hippierne med deres normopløsende og eksperimenterende tilgang til livet. Begge påstår at være hinanden overlegne. Begge føler de sig truede af hinanden. Kan de mødes? Og hvad opstår der i mødet?

Besættelsen af Hjardemål Kirke bliver i stykket til en generel tematik om tolerance/intolerance i og mellem samfundsgrupper. Ikke blot i den traditionelle kernefamilie men også blandt hippierne ‐ med deres militante gruppetyranni.

Dramatikken bliver stykket igennem krydret med datidens kampsange og lejrbålstableau’er: Sang, guitar og harmonikaspil står skuespillerne selv for, og nostalgien bløder de tilsyneladende låste konflikter op foran campingteltet i hippielejren.