Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
Links
Kontakt os

14.11.2010

Lidt om vores næste store musikteater-projekt i sommeren 2012 

 

Vores næste store musikteater-projekt i foreningen skal jo finde sted i sommeren 2012. Men allerede nu er bestyrelsen i fuld gang med projektet.

Bl.a. er der indgået aftaler med stykkets instruktør, som igen bliver skuespilleren Pia Mourier - og der er også indgået aftale med en forfatter til stykket, nemlig med journalist og teatermanden Steen Mourier, som er gift med Pia.

Der er også indgået aftale om 'emnet' for projektet - altså hvilken historie der ligger bag vores store friluftsspil.

Og derfor har vi fået Steen Mourier til at give os et lille indblik i historien bag forestillingen - og Steen har været så venlig at sende os følgende: 

 
Arkivbillede fra vores sidste forestilling i 2009 'Stærke Viljer' om fortidens studedrift fra Thy til Sydslesvig.
Klik på billedet for stort foto. 

Mikkel og Helvig  
-
en tidsrejse i Thy 

Teutonernes kommende store friluftsspil i sommeren 2012 handler om menneskeliv i 1800-tallets Thy, og om livet i Thy i dag.

Vi møder den unge stuepige Helvig på en herregård i 1800-tallet, og vi bryder den usynlige tidslomme -og følger hende på fortryllende vis med hendes kæreste Mikkel - til vore dages Snedsted og Thisted.

Vi inviterer publikum ud på en forunderlig tidsrejse. Og på den måde flettes fortiden med nutiden, og med på rejsen er læreren og højskolemanden Christen Kold, der i høj grad var fremsynet.

En del af baggrunden for dette nye skuespil er hentet i forfatteren Winni Østergaards store dokumentarroman ”Ud og hjem”, om det uægte barn Helvig, der vokser op i det underste lag af samfundet, men bliver en stærk og stovt kvinde, med ben i næsen. En tidlig eksponent for senere tiders nødvendige kvindeoprør.

Har du ikke læst Winni Østergaards romaner om Helvig, så se at få det gjort! Det er godt stof fra det virkelige liv.

Forfatteren til Teutonernes skuespil, Steen Mourier, sætter romanens historiske figurer ind i en nutidig ramme, og netop sammenstødet mellem dengang og nu bliver særlig interessant, for hvad har vi opnået og forbedret gennem århundrederne, og hvad har vi måske tabt undervejs?

Datidens skæbnebestemte livsbane stilles over for dagens egoisme.   

To tidsaldre mødes og kommenterer hinanden, og træskovalsen veksler med pop og rap.

Forelskelsen og kærligheden er heldigvis altid den samme. Suget i maven er det samme til alle tider. Mikkel og Helvig er i dette nye skuespil Thys Romeo og Julie. Det hele ender dog ikke så ulykkeligt, som hos ham der Shakespeare.