Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
Links
Kontakt os

10.07.2006

Teutonerne fik en rigtig flot og vellykket turne til København.... 

 

Efter mange genvordigheder, problemer og strabadser i tiden forud for turneen og premieren på sommerens nye musik- og teaterstykke ”Prins Buris og Liden Kirsten”, så var Teutoner-karavanen lørdag morgen d. 1. juli klar til at indtage København, og gennem en fælles kæmpe-indsats vise københavnerne hvad Thy bl.a. kan byde på.

Så midt på eftermiddagen var alle deltagere m.v. indkvarteret, og klar til at tage fat med at læsse kulisser, lydudstyr, kostumer osv. af lastbilen, stille det hele op i Landbohøjskolens flotte gårdmiljø – og i det hele taget gøre sig klar til aftenens prøve-gennemspilning.

Men ak – problemerne var bare ikke overstået endnu. Lastbilen var ikke nået frem, idet et dæk var eksploderet på Mors, og efter et grundigt tjek på øvrige dæk og ikke mindst vægten af alt udstyret, besluttede Teutonernes chauffør, at det ville være en særdeles dårlig ide at fortsætte turen til København i den lånte lastbil. Så efter dækket var skiftet, returnerede lastbilen til Thisted, hvor det lykkedes at fremskaffe en ny lastbil, samt et par hjælpere til at læsse alt udstyret over i den nye bil, og sidst på eftermiddagen var man så klar til at sætte kursen mod København, hvor samtlige medvirkende var mødt op omkring kl. 22.00 lørdag aften, og så gik det ellers slag i slag med at læsse af og stille op – så det blev ud på de små timer inden alle deltagere kom i seng lørdag nat.

Men sammenhold gør som bekendt stærk, og efter yderligere opstilling og diverse prøve-forløb søndag og mandag, så var alle klar til premieren mandag aften kl. 20.00. 

 


Klik på billederne for store fotos.

 

Og sikke en flot, flot forestilling det blev til. Næsten alle stole var besat af familie, venner, bekendte og øvrige københavnere, og trods premierenerver m.v. lykkedes det alligevel at præsentere en super premiereforestilling for et begejstret publikum, som efter forestillingen absolut ikke havde travlt med at komme hjem igen.

Der blev hyggesnakket i den lune sommeraften, og der var livlig trafik i de opstillede boder med Thy-produkter med fadøl og sodavand fra Thisted Bryghus, is fra Polar-Is og pølser m.v. fra Tican. Produkter som var særdeles populære hos det københavnske publikum.

De øvrige forestillinger tirsdag, onsdag og torsdag aftener var bare helt i top, så hvis der var lidt premiere-nerver og småproblemer med lyden på premiereaftenen, så var de helt væk på de følgende forestillinger. Alt fungerede helt ud i mindste detalje, og selv om undertegnede redaktør har været med hele vejen fra starten, så var det alligevel en stor oplevelse, at opleve disse forestillinger ”live”, med et begejstret og engageret københavnsk publikum.

Og den store begejstring og mange rosende ord fra det københavnske publikum var fuldt fortjente – ”tak for en vidunderlig aften” – ”en rigtig god oplevelse” – ”tak fordi i kom til København med jeres forestilling” – ”vi håber I kommer igen med en ny flot forestilling” osv.

Jo, alle de rosende ord er fuldt fortjente – til alle medvirkende i forestillingen – skuespillere, dansepiger, kor og orkester m.v., og ikke mindst til alle de professionelle kræfter bag, instruktør- og iscenesætter Pia Mourier, komponisten Pernille Sejlund, koreograf og kostumer Anne Mette Møller, korleder Anette Borch Pedersen, orkesterleder Andreas Halgreen Eiset.

Men den største ros skal Teutonernes bestyrelse og alle de frivillige og praktiske folk bag forestillingen have – værkstedsfolk, sy-damerne osv. – for uden jeres initiativ og kæmpe indsats – ja så havde Teutonerne, Snedsted og resten af Thy ikke kunnet præsentere endnu et fantastisk stort lokalt teater- og musikprojekt, det femte i rækken siden 1993.

Et projekt som fortjener al mulig opmærksomhed og opbakning, når forestillingen igen opføres lokalt i august måned på Friluftsscenen i Snedsted.

Der er absolut noget at glæde sig til.

Torben Jensen
redaktør teutoner.dk

PS. Mange flere billeder fra forestillingerne i København kommer snart.