Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
Links
Kontakt os

27.01.2006

Optaktsmøde løftede sløret for et helt nyt, spændende og visionært projekt.... 

 

Selv om den nye store forestilling til sommer bygger på de "gamle folkesagn" om den ulykkelige kærlighed mellem Liden Kirsten og Prins Buris - og selv om der er tale om et rigtigt folkeligt stykke, som både er tragisk, komisk og fuld af diverse intriger - så forhindrer det tilsyneladende ikke, at sommerens forestilling både vil være visionær og udtryk for helt nye tanker og ideer.

I hvert fald ikke efter i aftes, hvor det nye projekt blev fremlagt for omkring 75 deltagere i det første optaktsmøde til den nye forestilling.

Det var tydeligt at mærke, at de professionelle kræfter bag sommerens projekt tilhører den unge generation - for der blev tænkt i helt nye spændende baner og visionære ideer.

24-årige Per Bech Jensen, Aarhus er hyret som instruktør på det nye projekt, og han løftede i aftes sløret for sine ideer og visioner for sommerens nye forestilling, hvor der bliver vendt grundigt op og ned på måden, som de tidligere forestillinger har været bygget op på.

Stykket vil nemlig ikke foregå på spillepladsens scene - i traditionel forstand - med publikum siddende foran scenen.
Tværtimod vil hele spillepladsen blive delt op i korsform, eller krydsform om man vil, med publikum siddende fordelt i korsets trekanter, hvor også orkestret placeres.

Publikum vil altså komme meget tæt på det der sker på vejene i krydset. Og som i et rigtigt vejkryds, så vil trafikken i form af skuespillere, dansepiger, kormedlemmer m.v. kunne komme ind fra alle sider i vejkrydset.

Samtidig vil publikum kunne opleve en "himmel" over sig, i form af elastiske sejl, som kan trækkes i forskellige former, og hvor der ved hjælp af avanceret teknologi vises levende billeder i forskellige former, som supplerer forestillingen, og på den måde vil oplevelsen af det tredimensionelle rum blive skabt.

Der bliver lagt op til publikums forestillingsevne og det at træffe et valg. Derfor kan det nemt efter forestillingen  forekomme, at 2 personer ikke kan blive helt enige, om det man netop har set i forestillingen, fordi man bl.a. ved teknologiens hjælp og de valg man foretager at se på, har oplevet noget forskelligt.

Også musikken, som er komponeret af den kun 26-årige Pernille Sejlund, København - vil spille en stor rolle i forestillingen - spændende lige fra tonen i de gamle folkeviser til den elektroniske musik.

Stykket er skrevet af Bent Haller, som denne gang kommer med "den sande historie" om kærlighedsdramaet mellem Liden Kirsten og Prins Buris.

Producer på forestillingen er den unge Martin Pihl, som også kommer fra Aarhus. Korlederen er Anette Boch Pedersen, som har været korleder i alle Teutonernes tidligere forestillinger, mens 37-årige koreograf Anne Mette Møller er ny, og som også står for kostumer m.m. Anne Mette Møller er iøvrigt også københavner, men er nu bosiddende i Kallerup. 

 

 


Deltagerne i optaktsmødet lytter spændt til instruktørens ideer med den nye forestilling.
Klik for stort foto.Forestillingens instruktør 24-årige Per Bech
Jensen, Aarhus - klik for stort foto.
Visionerne med at spænde sejl over spillepladsen
er hentet fra Aarhus Festuge - klik for stort foto.


Et glimt med sejlene spændt ud set indefra
ved Aarhus Festuge. - klik for stort foto.Optaktsmødet bød også på en kontant overras-
kelse, nemlig en check på kr. 5.000,- fra forman-
den for Snedsted Håndværker- og Borgerforening
Karl Erik Jensen (iøvrigt een af stifterne af og man-
geårig formand for Teutonernes Rejse). Til højre
den nuværende formand John Pedersen, Snedsted.
klik for stort foto. 

Leder af værksted og spilleplads er Bjarne Nielsen, Snedsted, og Esben Pilgaard, Snedsted har påtaget sig rollen med at arrangere turneen til København, hvor stykket får premiere den 3. juli på friluftsscenen i Bellahøj.

Alle de fremmødte var meget begejstret for ideerne med den nye forestilling, og der hersker nok heller ingen tvivl om, at stykket vil blive en kæmpeoplevelse - både for de medvirkende, men så sandelig også et forhåbentligt stort og talstærkt publikum i både København og på friluftsscenen i Snedsted.

Der bliver helt sikkert noget at glæde sig til.

Følg godt med her på hjemmesiden de kommende dage - her vil vi bl.a. bringe flere billeder, tidspunkter og datoer for div. samlinger, program for samling d. 17-19. februar, samt indkaldelse og program for casting den 22. februar.