Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
Links
Kontakt os

17.07.2010

Fantastisk tur til Varde Sommerspil og teaterforeningen 7-kanten. 

 

Lørdag d. 10. juli drog 25 Teutonere og kollegaer fra Fyrspillene i bus til Varde, hvor vi bl.a. skulle besøge Teaterforeningen 7- kanten, som har lokaler på den tidligere Janderup skole, lidt uden for Varde.

Her blev vi modtaget af et par repræsentanter fra 7-kanten, som fortalte at foreningen består af ca. 500 medlemmer, som bl.a. arrangerer omkring 6-8 amatørteaterforestillinger om året, dels børneforestillinger – hvor man har ca. 100 børn engageret i forskellige trupper, og 35-40 teenagere, plus en pensionisttrup samt en revygruppe. Herudover står foreningen bag de store årlige sommerspil på friluftsscenen i anlægget i Varde.

I alt besøges foreningens forestillinger af 35-45.000 hvert år, hvoraf Varde Sommerspil alene tegner sig for 28-33.000 tilskuere.
Besøgstallet til det store sommerspil varierer lidt – alt efter typen af forestilling m.m. Denne sommer ville besøgstallet ligge på omkring 29.000 tilskuere, blev det oplyst. Men i f.eks. 2009 var der 36.469 tilskuere til forestillingen ’Skønheden & Udyret’. Den foreløbige rekord blev sat i 1992, hvor hele 42.800 var mødt frem til musicalen ’The Sound of Music.

Forestillingen denne sommer, som vi overværede om aftenen, var en af de mest prisvindende musicals nogensinde, nemlig ’The Producers’, med undertitlen ’Forår for Hitler’, som er skrevet og komponeret af Mel Brooks. I Danmark har ’The Producers’ foreløbigt kun været opført på 3 teatre, nemlig på ’Det Ny Teater’ hvor opførelsen blev set af sensationelle 350.000 tilskuere, og også i Holstebro og Maribo blev musicalen en meget stor succes. 

 

Klik på billederne for store fotos.

Undervejs til Varde skulle vi samle Lise Lotte Lie-
bach op i Kibæk, og Lise Lotte havde derfor bagt
dejlig kage, som vi nød til kaffen i hendes have.
På billedet herunder er det Lise Lotte længst til
højre. Lise Lotte har tidligere medvirket i Teuto-
nernes forestillinger.

 


Vi blev budt velkommen i 7-kantens teaterlokale.

Forestillingen som varede 3 timer – afbrudt af en 20 min. pause – havde 56 medvirkende skuespillere, sangere dansere m.v. – heraf 3 professionelle skuespillere i de store hovedroller.
Orkestret bestod af 20 musikere – en blanding af professionelle musikere, konservatorie-studerende, MGK-elever samt dygtige musikskole-elever.

Herudover medvirkede en stor stab af frivillige medhjælpere på 325 personer til en lang række opgaver fra kostumer, sminkører, sceneteknikere, pladsfolk, programsalg, forplejning, kaffe- og pølsesalg, P-vagter o.s.v.

Alt i alt var det en fantastisk berigende tur på alle måder – både i foreningens lokaler i Janderup, og besøget på og bag scenen før forestillingen, og selvfølgelig ikke mindst aftenens store flotte forestilling med nogle meget flotte kostumer og nogle helt fantastiske kulisser.

Så en stor tak til teaterforeningen 7-kanten for modtagelsen, rundvisningen m.m. – og vi kan varmt anbefale og håbe på, at der også vil blive arrangeret en tur til næste års musical ’Syv Brude til syv Brødre’, som opføres fra d. 26. juni til 9. juli 2011.

Klik på billederne for store fotos.

Et kig ind i 7-kantens store systue, hvor systue-
lederen som er fastansat, får hjælp af ikke mindre
end 34 syersker, som er opdelt på tre hold, så
symaskinerne udnyttes optimalt. 
 
Et kig udover de mange tilskuerrækker. 
     

Lys- og lydtårn. 
 
To store lystårne i hver side. 
     

Scenen med nogle fantastisk flotte kulisser. Alle
kulisser er på hjul, så de kan drejes rundt eller
køres ud bagved. Til kulisser er der brugt et stort
antal plader samt 7 km. lægter m.m.
 
Et lille kig umiddelbart bag scenen. 
     

Bagerst er der omklædningsrum for de medvirken-
de samt masser af sminkerum, og div. øvrige faci-
liteter. 
 
 
     

Et kig udover de mange tilskuere til forestillingen. 
 
Nederst til højre et kig ind i kulissen hvor det store
20-mands orkester er placeret. 
     

Nogle glimt fra forestillingen - og læg mærke til de
imponerende kulisser.