Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
- HELVIG 2012
- Stærke Viljer 2009
- Prins Buris og Liden Kirsten 2006
Fotogalleri
Sponsorer
- Den røde Kappe 2003
- Nattergalen 2000
- Ebbe Skammelsøn 1996
- Teutonernes Rejse 1993
- Div. anmeldelser
- Turnéer
Links
Kontakt os

Prins Buris og Liden Kirsten - 2006

Et nyt stort kultur- og teaterprojekt på højt kunstnerisk niveau var på plakaten i sommeren 2006, og blev opført 4 aftener i det hyggelige gårdmiljø på Landbohøjskolen på Frederiksberg i København, og 9 aftener på friluftscenen i Snedsted.

Projektet havde denne gang sit udgangs-punkt i sagnet om Liden Kirsten og Prins Buris, og deres ulykkelige kærlighed, som fik så tragiske følger for parret.

Det var forfatteren Bent Haller, Thisted, som havde skrevet manuskriptet til forestillingen, og som med egne ord denne gang kom med "den sande historie" om dette kærlighedsdrama.

Det var skuespilleren Pia Mourier, som var instruktør på projektet. Korleder var Anette Boch Pedersen, Snedsted, som har været korleder i alle Teutonernes tidligere forestillinger, mens 37-årige koreograf Anne Mette Møller var ny, og som også stod for kostumer m.m.

Pernille Sejlund, København var ansat som komponist til forestillingen, mens Andreas Halgreen Eiset, Skive var ansat som dirigent og orkesterleder.
Musikken spillede en stor rolle i forestillingen, spændende lige fra tonen i de gamle folkeviser til den elektroniske musik.

 


Pressebillede af Kong Valdemar, Dronning Sofie og hofdame. - Klik for stort foto.


Pressebillede af Prins Buris og Liden Kirsten samt
bøddelen. - Klik for stort foto.
 


Liden Kirsten og Prins Buris grav.
Klik for stort foto. 
 
Vestervig kirke. - Klik for stort foto.