Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
- HELVIG 2012
- Stærke Viljer 2009
- Prins Buris og Liden Kirsten 2006
- Den røde Kappe 2003
- Nattergalen 2000
- Ebbe Skammelsøn 1996
- Teutonernes Rejse 1993
- Div. anmeldelser
- Turnéer
Links
Kontakt os

Nattergalen 2000

” I Kina ved du jo nok, er kejseren kineser…”. Sådan startede forestillingen år 2000, da ”Nattergalen” lettede på friluftsscenen i Snedsted.

Vejen til musicalen ”Nattergalen” havde været lang og trang. Kulturfonden, som havde støttet de to tidligere forestillinger med store beløb, var blevet afskaffet. Amatørteatrene havde generelt fået det sværere omkring årtusindskiftet, og det havde Teutonernes Rejse også, så en stor planlagt egenproduktion, kunne ikke finansieres, så bestyrelsen måtte i stedet ty til at købe en færdigproduktion. Valget faldt på Preben Harris og Sebastians musical ”Nattergalen”, fordi den lige netop havde den sammenblanding af sang, musik, skuespil og store optrin, som efterhånden er blevet kendetegnende for Teutonernes Rejse og som er foreningens force.

H.C. Andersens eventyr om den kunstige og den ægte nattergal, har Preben Harris og Sebastian behandlet med nænsom hånd og skabt en musical, der giver os en ” reminder” om, at nok er det godt med al den fine teknologi, men lad den nu ikke tage overhånd. Nok var den kunstige nattergal smuk og prægtig at se på, men da kejseren virkelig havde brug for den, brød den sammen. Heldigvis kom den ægte nattergal, der var farveløs, men havde en smuk og ægte røst, kejseren til undsætning og reddede hans liv.

Over 80 teutoner blev efter fælles hårfarvning, veludført sminkning og iført smukke dragter forvandlet til kinesere, der hver havde deres udfordringer på scenen af forskellige sværhedsgrader, således at alle fik mulighed for at bidrage med deres allerbedste. Og det allerbedste forstod vores instruktør Michael Mansdottir netop at hente frem hos hver enkelt, så ”Nattergalen” blev en storslået musical, hvor de mange medvirkende - børn, unge, modne og ældre dansede, sang og agerede på scenen i skøn forening til akkompagnement af et hold dygtige musikere, og hvor kulisserne var i top. Som altid var hele truppen omgivet af mange frivillige hjælpere, der havde klargjort alt fra den mindste dragt til den største rekvisit.

Et af kendetegnene ved Teutonernes Rejse er de indlagte turnéer. Og som ved tidligere forestillinger drog hele holdet også af sted til udlandet med ”Nattergalen”. Denne gang gik turen til Podebrady i Tjekkiet, hvor forestillingen blev opført to gange.

Instruktion : Michael Mansdottir.
Scenografi : Lisbeth Møller og Helle Sjøgren.
Koreografi : Joan Løhning.
Kostumer : Jytte Gill.
Korledelse : Anette Boch  Pedersen
Orkester : Dorthe Pretzman
Lys/lyd : Søren Møller Nielsen
Værksted : Esben Pilgaard

De støttede ”Nattergalen”:

Thisted Kommune
Viborg Amtskommune
Snedsted-Nørhå Sparekasse
Unibank, Snedsted
Forsikringsselskabet Thisted Amt G/S
Sønderhå-Hørsted Sparekasse
Tandlægerne i Snedsted
Realmæglerne v. Per Pedersen, Thisted
Thisted Bryghus A/S
Nordjysk Tryk, Snedsted
Malle A/S, Snedsted
Thisted Dagblad
Folkebladet ”Midtthy”, Koldby
Snedsted Trælasthandel ApS
Jumbo-fonden
Snedsted Turistbusser
PH-El, Snedsted
Murermester Karl Erik Jensen Snedsted ApS
Madsens Bageri, Snedsted
Skrannies Skilte og Reklame, Thisted
Dagli´ Brugsen, Snedsted
Snedsted kro
Revisionsfirmaet Brandt & Sigsten Pedersen, Thisted
Konpap, Thisted
Alkalines batteries A/S, Thisted
Hårguiden, Snedsted
Snedsted Håndværker- & Borgerforening