Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
- HELVIG 2012
- Stærke Viljer 2009
- Prins Buris og Liden Kirsten 2006
- Den røde Kappe 2003
- Nattergalen 2000
- Ebbe Skammelsøn 1996
- Teutonernes Rejse 1993
- Div. anmeldelser
- Turnéer
Links
Kontakt os

Sangen om "Den røde Kappe"

Sangen om den Røde Kappe

Friluftsscenen i Snedsted, Brekkeparken i Skien og Studio 32 i Uddevalla, sommeren 2003Projektforberedelsen 

Det er vanskeligt at finde selve dåbsdagen for et projekt som ”Sangen om den Røde Kappe”. Det ligger dog fast, at forfatteren Bent Haller blev kontaktet d. 4. januar 2001 og forespurgt om han kunne tænke sig at skrive et stykke om den nordiske mytologi. Allerede dagen efter kom den positive reaktion – Bent Haller havde ikke brug for mere betænkningstid; han ville meget gerne skrive om den  nordiske skabelsesberetning.  I samme forbindelse ville han foreslå Kim Menzer som komponist. Projektet var født!

I foråret 2001 blev der sendt ansøgning til Thisted Kommune, og efter en lang behandlingstid bevilgede kommunen i efteråret 2001 Kr. 100.000,00 i direkte tilskud og  indtil  Kr. 100.000,00  i underskudsgaranti til projektet, som på det tidspunkt havde titlen ”Den Nordiske Mytologi”. Projektet ændrede navn til ”Sangen om den Røde Kappe” i forbindelse med Bent Hallers udarbejdelse af et synopsis sidst på efteråret 2001.

I januar 2002 afsendtes ansøgninger til Nordisk Kulturfond og Viborg Amt, og efter positive tilsagn herfra lå det i sommeren 2002 fast, at  der var økonomisk baggrund for at det forberedende arbejde kunne gå i gang med henblik på afvikling af ”Sangen om den Røde Kappe” i sommeren 2003 – jævnfør den udarbejdede projektbeskrivelse.

Budgettet var på ca. 750.000,00 kr., hvoraf 200.000,00 kr. forventedes at være publikumsindtægter, så der var behov for yderligere sponsortilsagn – derfor blev der efterfølgende udarbejdet ansøgninger til bl.a. AKKS (Amatørernes Kunst og Kultursamråd), til Statens Musikråd, til Sonning-fonden og til en lang række virksomhedssponsorer.

I januar 2002 havde teaterleder Githa Malling fra Limfjordsteateret indvilget i at fungere som instruktør på forestillingen, men i foråret 2002 måtte hun beklageligvis melde fra, men  hun foreslog i stedet Jacque Lauritsen, hvilket blev indledningen til et godt og frugtbart samarbejde.

Foreningens medlemmer blev holdt orienteret om projektstatus gennem jævnlige nyhedsbreve, og på foreningens generalforsamling i oktober 2002 blev de fremmødte præsenteret for det første manuskriptudkast.

D. 16. januar 2003 var der orienteringsmøde på Snedsted Skole med mere end 100 fremmødte interesserede, og allerede 14 dage senere var der casting.

 

Klik på billederne for store fotos.
 

Konklusion  

Under overskriften  ”Et festfyrværkeri kan give sår!” skrev formanden for Teutonernes Rejse Karl Erik Jensen følgende konkluderende kommentarer i foreningens nyhedsbrev:

Efter måneders slid blev "Sangen om den Røde Kappe" en yderst velspillet og vellykket forestilling, som kom til at ligge så tæt på professionel teater, som jeg tror, at vi kan komme med amatører og vores koncept i Teutonernes Rejse.

Der er mange at takke for en strålende forestilling. Det er svært at navngive afgørende kræfter for den vellykkede forestilling for alle havde hver især en hovedrolle og en større eller mindre andel i forestillingen. Hvad skulle vi have gjort uden vore dygtige syersker og værkstedfolk, hvad med de musikalske unge drenge i orkestret. Hvad havde vi gjort uden de yndefulde dansepiger? Eller hvad havde vi gjort uden…… ?

Men blomsterne skal uddeles, og i første række står selvfølgelig Jacque og Kim, som med deres professionalisme var hovedmændene bag en flot forestilling. En professionalisme der er gennemsyret af deres kærlighed til faget, og som sammensat med deres menneskekundskab samt respekt og lydhørhed  for den enkelte nødvendigvis måtte give et godt resultat.

Tak til Bent Haller for et godt, gennemarbejdet manuskript. Vi kan selvfølgelig heller ikke undgå at nævne Annette, som nu for 4. gang myndigt og professionelt ledede koret, og som altid kunne hun slet ikke lade være med at engagere sig 100 % i opgaven. Tak, Annette for din loyalitet over for Teutonernes Rejse. Tak til Vibeke for nogle dejlige danse. Tak til Lisbeth og Helle for en simpel,  men genial scenografi. Tak til Jytte for nogle fantastisk flotte kostumer, og tak til Esben for din unikke ledelse af værkstedet og for planlægningen af turnéen. Tak til Susanne fordi du altid var der og bandt de løse ender sammen. Tak til Bjarne for din præcise styring af alt bag scenen.

Alt var linet op til succes for "Sangen om den Røde Kappe" - og så kom sommerens måske allerdårligste uge - vejrmæssigt - med blæst og regn, og tilskuerne svigtede os totalt og fatalt !

Det var en katastrofe af dimensioner for os, at vi måtte aflyse premieren på grund af regn og deraf medfølgende kaos i teknikken! Aflysningen betød for det første, at vi mistede mellem 400 og 500 tilskuere og dermed lige så mange ambassadører for god omtale af forestillingen. Dernæst betød aflysningen, at Thisted Posten og Folkebladet Midtthy ikke kunne nå at omtale vores forestilling. Nogle af tilskuerne til den aflyste premiere kom igen andre dage, men spilleperioden var så kort i år, at jungletrommerne aldrig kom til at fungere optimalt, - og det dårlige vejr fortsatte i næsten hele spilleperioden !

Vi holder skindet på næsen økonomisk, takket være de store tilskud fra private virksomheder og offentlige instanser, men vi må desværre nok imødese, at vi får brug for alle underskudsgarantier, og at foreningens lille egenkapital også noget nær vil blive "spist op".

Reelt set var feberredningen dog vores nyskabelse, "Restaurant Kong Teutobod". Her var stort set alle aftener næsten udsolgt til en stor kulinarisk oplevelse for alle gourmeter. Havde vi ikke haft restauranten, som på trods af det dårlige vejr trak folk af huse til "Sangen om den Røde Kappe", ville økonomien have set meget værre ud, end det er tilfældet. Hvem husker ikke f.eks. den regnfulde torsdag aften, hvor der var tæt på udsolgt i restauranten, og hvor vi havde omkring 200  tilskuere (i regntøj og dog begejstrede) til forestillingen. Hvor mange af de 120 - 130 spisende gæster denne aften var mon dukket op som tilskuere, hvis ikke det lige havde været fordi de havde forudbestilt mad i "Restaurant Kong Teutobod"?

Tusind - tusind tak til Else og Thorkild for jeres jætteindsats med tilberedningen og bespisningen af vel op mod 700 mennesker i løbet af ugen!

Vi slikker vore sår! Vi fik en yderst ufortjent lussing, for vi havde noget at byde på!  - Vi havde en fabelagtig flot forestilling, som vi alle kan være stolte af.

Ingen af os har grund til at hænge med hovedet - tværtimod !

Det er allermest synd for alle dem, som ikke kom og fik oplevelsen med det festfyrværkeri af en forestilling, som I havde beredt dem ! - De ved ikke, hvad de er gået glip af ! 

De støttede "Sangen om den røde Kappe": 

Fonde og offentlige instanser:
- Akks (Amatørernes kunst- og kultursamvirke) 
- Foreningen Norden          
- Nordisk Kulturfond             
- Skien Kommune, Norge
- Sonning-Fonden                                                 
- Statens Musikråd  
- Thisted Kommune
- Viborg Amtskommune                                                                 
  

Private firmaer:
-
Alkaline Batteries, Thisted
- Dagli' Brugsen, Snedsted
- Dancenter, Nr. Vorupør
- Datahuset Thisted
- Elsted Tømrer- og Snedker
- Ejendomsmægler Per Pedersen
- Entreprenør Børge Nielsen, Snedsted
- Forsikringsselskabet Thisted Amt
- Limfjordsteatret, Nykøbing M  
- Madsens Bageri, Snedsted
- Malle, Snedsted
- Merco, Snedsted
- Murermester Karl Erik Jensen Snedsted ApS
- Møllegaardens Camping
- Nordjysk Tryk
- NVU, Thisted
- PH-El Snedsted
- Revisionsfirmaet Brandt & Sigsten Pedersen, Thisted
- Rønnow Gruppen
- SJ Transport, Nors
- Snedsted Håndværker- & Borgerforening
- Snedsted Kro
- Snedsted Turistbusser
- Snedsted Tømrer og Bygningssnedker
- Snedsted Vandværk
- Snedsted Vognmandsforretning
- Snedsted-Nørhå Sparekasse
- Sønderhå Fiskepark
- Sønderhå-Hørsted Sparekasse
- Tandlægerne i Snedsted
- Thisted Dagblad
- Tømmergaarden A/S, Thisted