Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
- HELVIG 2012
- Stærke Viljer 2009
- Prins Buris og Liden Kirsten 2006
- Den røde Kappe 2003
- Nattergalen 2000
- Ebbe Skammelsøn 1996
- Teutonernes Rejse 1993
- Div. anmeldelser
- Turnéer
- Husum Sydslesvig 2009
- København 2006
- Skien, Uddevalla 2003
- Podèbrady 2000
- Kecskemet 1996
- Orange 1993
Links
Kontakt os

Turne til Orange i Frankrig 1993

At amatørteatre tager på turné med deres forestillinger, er der ikke noget nyt i, men når et amatørteater af omfang som Teutonernes Rejse tager på turné med 200 personer, kræver det en vis form for organisering.
Søndag d. 11. juli 1993 fandt ca. 200 forventningsfulde teutoner deres pladser i 4 busser på torvet i Snedsted. Målet for busturen var Orange i Sydfrankrig, hvor musicalen ”Teutonernes Rejse” skulle opføres som gæstespil to gange på et torv midt i byen.

Kontakten til Orange var opbygget året før, hvor det lokale bystyre besluttede at støtte turnéen med gratis indkvartering af hele holdet på et vingymnasium, som er beliggende i udkanten af det berømte vindistrikt, Chäteauneuf du Pape.

Turnéen havde selvfølgelig sine mange elementer af turistoplevelser, hvor bl.a. den franske nationaldag blev fejret af teutonerne sammen med franskmændene på behørig vis. Men turnéen havde først og fremmest til formål at demonstrere over for de franske værter, hvad et stort dansk amatørteater formåede.
 

Klik på billederne for store fotos.

 

 

Teutonernes Rejse havde stillet sig selv en svær opgave – først og fremmest på grund af sprogbarrieren. Hvordan skulle franskmændene fastholdes i en forestilling, hvor de ikke forstod sproget, og hvor de ikke havde forkundskab til handlingsforløbet? - Nerverne var tyndslidte hos alle før premiereaftenen i Frankrig, og instruktørens nerver gav sig udslag i et krav om nogle for de medvirkende hårde og uforglemmelige øvetimer under stærk sol og varme forud for den franske premiere.

Og det tilsyneladende umulige lykkedes. De to forestillinger spillede som gadeteater, og 800 – 1.000 franskmænd, blev begge aftener siddende på deres pladser indtil slutsangen kunne afslutte forestillingen.

Teutonernes Rejse kunne mange erfaringer rigere afrunde sin første epoke under stor fransk jubel.