Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
- HELVIG 2012
- Stærke Viljer 2009
- Prins Buris og Liden Kirsten 2006
- Den røde Kappe 2003
- Nattergalen 2000
- Ebbe Skammelsøn 1996
- Teutonernes Rejse 1993
- Div. anmeldelser
- Turnéer
- Husum Sydslesvig 2009
- København 2006
- Skien, Uddevalla 2003
- Podèbrady 2000
- Kecskemet 1996
- Orange 1993
Links
Kontakt os

Turnè til Podèbrady i Tjekkiet 2000

Tjekkiet var mål for Teutonernes tredje rejse (tourné) Nærmere bestemt Podebrady, som ligger ca. 60 km. fra Prag ved floden Labe som heder Elben når den har krydset grænsen til Tyskland. Byen er kendt for sit mineralrige vand og derfor et velbesøgt kursted.


Podebrady viste sig at være et meget velvalgt rejsemål, og spillestedet var i gården til slottet, der ligger midt i byen og lige ned til floden. Det er vist ikke for meget sagt at det er det foreløbig bedste sted vi har spillet, den lukkede gård og mørket fik lys, lyd og  scenografi til at gå op i en højere enhed.


Programmet var tilrettelagt så turnédeltagerne kunne opleve nogle af Tjekkiets mange spændende attraktioner f. eks. det utrolige landskab i Det Böhmiske Paradis eller sølvminebyen Kutna Hora. Til Prag var der afsat én dag og det var naturligvis alt for lidt; men alligevel nok til at man fik lyst til at komme igen.
 

Klik på billederne for store fotos.

 

 

Vore værter, den lokale teatergruppe, spillede en aften ”Ti små Negerdrenge” af  Agathe Christie for os, og dermed var det pludselig os, der havde svært ved at følge handlingen p.g.a. sprogproblemer. Man havde endda arrangeret simultantolkning for os (om end ikke alle oplevede det som en fordel). Det sociale samvær mellem Thyboer og de lokale efter forestillingerne med musik, sang og bægerklang er noget, som mange mindes med stor glæde.

Efter en lille uges ophold drog man fra Podebrady med mindet om en by og en befolkning, der tog godt imod os, og et sted man godt vil vende tilbage til. Det har da også siden vist sig at adskillige fra ”Nattergaleholdet” har besøgt Tjekkiet og Podêbrady igen.