Forside
Arrangementer Her & Nu
Foreningen bag
Teutoner-koret
Nyhedsoversigt
Tidligere forestillinger
- HELVIG 2012
Fotogalleri Snedsted
- Stærke Viljer 2009
- Prins Buris og Liden Kirsten 2006
- Den røde Kappe 2003
- Nattergalen 2000
- Ebbe Skammelsøn 1996
- Teutonernes Rejse 1993
- Div. anmeldelser
- Turnéer
Links
Kontakt os

 'HELVIG' - 2012

 

Helvig

En kærlighedshistorie ude af tid i Thy

Teutonernes store friluftsspil i sommeren 2012 handler om livet blandt tyende i 1800-tallets Thy, og om livet som det leves i Thy i dag.

Vi møder den unge tjenestepige Helvig på en herregård i 1800-tallet, og vi bryder den usynlige tidslomme og følger hende på fortryllende vis med hendes kæreste Mikkel til vore dages Snedsted og Thisted.

Mennesker og kærlighed er ens til alle tider, kun tiden forandrer sig, og sammenblandingen af 1800-tallet og nutiden er med til at overraske publikum undervejs.

For eksempel når den unge pædagogstuderende fra Thisted, Mikkel, pludselig befinder sig blandt godtfolk i 1800-tallet i sin sommerferie. Her får han øje på Helvig, og hun på ham, et kærlighedsforhold ude af tid, og det kan være problematisk! Det er også problematisk, når Mikkel prøver at finde stikket til sin kaffemaskine i et herregårdskøkken anno 1850!

Med på rejsen er læreren og højskolemanden Christen Kold, der i høj grad var fremsynet.

En del af baggrunden for dette nye skuespil er hentet i forfatteren Winni Østergaards store dokumentarroman ”Ud og hjem” om det uægte barn Helvig, der vokser op i det underste lag af samfundet, men bliver en stærk og selvbevidst kvinde. En tidlig eksponent for senere tiders nødvendige kvindeoprør. Stykket handler i høj grad om kvinders plads i samfundet, dengang og nu.

Har du ikke læst Winni Østergaards romaner om Helvig, så se at få det gjort! Det er godt stof fra det virkelige liv, som vi bygger videre på med sange og musik i dette nyskrevne friluftsspil.

Forfatteren til Teutonernes skuespil, Steen Mourier, sætter romanens historiske figurer ind i en nutidig ramme, og netop sammenstødet mellem dengang og nu bliver særlig interessant, for hvad har vi opnået og forbedret gennem århundrederne, og hvad har vi måske tabt undervejs?

Forestillingen havde ca. 100 medvirkende på og bag scenen.

 


Klik på billederne for store fotos.
  
 

Forfatter

Instruktør

Komponist

Korleder 

Kapelmester

Systueleder & PR 

Koreograf

Lyd & Lys

Instruktørassistent

Rekvisitter

Leder værksted

 

Steen Mourier, Randers

Skuespiller Pia Mourier, Randers

Erling Lindgren, Lemvig

Annette Boch Pedersen, Snedsted

Kristian Mogensen, Snedsted

Lene Bek Nielsen, Sønderhå, Snedsted

Vibeke Kortegaard, Harring, Koldby

Morsø Lyd & Lys, Redsted, Mors

Charlotte Mosumgaard, Thisted

Ida Wium, Sjørring, Thisted

Folmer Svendsen, Sjørring, Thisted